Waarom is het verplicht om een relatienummer en btw-nummer op te geven bij registratie?

Deze zijn noodzakelijk voor de overdracht van pluimveerechten, varkensrechten en fosfaatrechten na het sluiten van een kavel. Klantgegevens worden uitsluitend intern gebruikt. Meer informatie hierover vindt u in onze privacy verklaring.

 

Waarom is het verplicht om een Kvk-nummer en KIP-nummer op te geven bij registratie?

Een KvK-nummer en KIP-nummer zijn van belang om na te gaan of de registreerder een veehouder betreft. Het gebruik van deze veilingsite is namelijk alleen bestemd voor veehouders die een bedrijf uitoefenen in de zin van de Meststoffenwet. Klantgegevens worden uitsluitend intern gebruikt. Meer informatie hierover vindt u in onze privacy verklaring.

 

Waarom is het verplicht om het 'overzicht dierproductierechten' van RVO Mijn dossier te uploaden?

Om te kunnen garanderen dat een veehouder die pluimveerechten, varkensrechten of fosfaatrechten aanbied deze ook in bezit heeft wordt bij plaatsing van een kavel gevraagd naar een kopie/printscreen van het 'overzicht dierproductierechten'. Dit overzicht wordt uitsluitend intern gebruikt ter controle. Meer informatie hierover vindt u in onze privacy verklaring.

 

Waarom wordt de kavel niet zichtbaar op de website na plaatsen van een kavel pluimveerechten, varkensrechten, fosfaatrechten of VVO's?

Na plaatsing van een kavel worden eerst de gegevens gecontroleerd door Rechtenveiling en eventueel in overleg aangepast. 

 

Hoe lang loopt een kavel pluimveerechten, varkensrechten, fosfaatrechten, VVO's?

De looptijd bedraagt normaal gesproken 7 dagen. Met een grillige markt of in december kan de looptijd korter zijn. Wanneer in het laatste uur voor sluiten geboden wordt verlengt de kavel met 60 minuten. Wanneer de minimumprijs niet gehaald wordt is het mogelijk om de kavel nog een keer aan te bieden. 

Wat wordt bedoeld met minimumprijs?

De minimumprijs is de prijs die door de leverende partij opgegeven wordt bij plaatsen kavel. Vanaf deze prijs is het toegestaan te bieden. Bovendien is dit de prijs waarbij de leverende partij de kavel verplicht is te leveren na sluiten (mits er een bod gedaan is). Hierop zijn geen uitzonderingen. Bij plaatsen van een kavel dienen de algemene voorwaarden geaccepteerd te worden. 

 

Wat is het minimale ophoogbedrag?

Het minimale ophoogbedrag bij plaatsen van een bod geschiedt met een staffel.
Het minimale ophoogbedrag is €0,05 tot €30,-, van €30,- tot €100,- is het minimale ophoogbedrag €0,20 en boven €100,- is dit €0,50,-
Bij het éérste bod op een kavel geldt de staffel niet, Vanaf het twee bod treedt bovenstaande staffel in werking. 

 

Is het winnende bod bindend? 

Het winnende bod na sluiten van een kavel is direct bindend en moet verplicht afgenomen worden. Hierop zijn geen uitzonderingen. Bij plaatsen van een bod dienen de algemene voorwaarden geaccepteerd te worden. 

 

Hoeveel bedraagt de comissie?

De comissie bedraagt 1% van de totale koopsom, 0,5% voor de leverende partij en 0,5% voor de afnemende partij. Hierbij geldt een minimumbedrag van €250,- per gesloten kavel, €125,- per partij. 

 

Hoelang duurt het voordat de pluimveerechten bijgeschreven zijn na sluiten van een kavel? 

Na sluiten van een kavel wordt contact opgenomen voor een afspraak. Na tekenen van het contract geldt een betalingstermijn van 7 dagen. 
Vervolgens wordt de concept overdracht gemeld door de leverende partij. Na acceptatie van de afnemende partij verwerkt RVO bureau heffingen de overdracht binnen 8 weken.